Cele mai fredonate melodii românești ale anilor 2000

Cele mai fredonate melodii românești ale anilor 2000
Distribuie daca iti place articolul

Anii 2000 au fost extrem de interesanți și au adus o evoluție continuă în ceea ce privește tehnologia. Pentru români, acești ani au reprezentat o perioadă de eliberare. Nouă membră Nato și UE, România a reușit să le ofere în sfârșit cetățenilor o anumită stabilitate financiară și să le permită să circule prin lume fără prea mari probleme.

O revoluție foarte interesantă a existat în domeniul muzical. Muzica românească a anilor 2000 a dat numeroase trupe care mai de care mai interesante și a contribuit la construcția unor cariere care astăzi sunt răsunătoare. Smiley, Andra sau Delia s-au lansat în acești ani și au reușit să își găsească stilul.

 

Care sunt cele mai fredonate melodii ale acestor ani?

Voltaj – „20”. Este una dintre melodiile care a rămas în conștiința tinerilor din România și încă este cântată pe la petreceri. Cine nu vrea să fie tânăr ca la 20 de ani? Cu siguranță, piesa celor de la Voltaj va rămâne veșnic tânără iar cei care vor avea 20 de ani peste încă 5 secole, vor sări în sus pe la petreceri strigând versurile lui Călin Goia.

 

N& D – „Vino la mine”. Aminteam de Delia și de al său succes din prezent. Începuturile sale artistice au fost, de asemenea, pline de succes, însă alături de partenerul său de scenă Nick. „Vino la mine” este una dintre melodiile care s-a impus pe radiouri ani la rând și a atras o mulțime de fani pe la concerte. Delia a crescut mult de atunci, însă piesele pe care le-a cântat alături de Nick erau perfecte pentru momentul în care erau cântate.

 

Vama Veche – „18 ani”. La fel ca și în cazul melodiei cântate de Voltaj, 18 ani este un imn al tinerilor care doar ce au trecut de vârsta majoratului. De fapt, Vama Veche a reușit să creeze o mișcare foarte interesantă cu melodiile extrem de inteligente pe care le-a lansat pe piață.

 

Ca$$a Loco – „Vând fân”. Trupa de parodii Ca$$a Loco a reușit să lanseze mai multe melodii cu succes răsunător. Printre acestea se numără și „Vând Fân”, o piesă care răsuna în toate discotecile din țară și de asemenea, era prezentă pe foarte multe casete cu compilații.

 

Akcent – „Ți-am promis”. Un alt succes răsunător a fost al celor de la Akcent. O trupa reprezentativă pentru boybandurile momentului, Akcent a reușit să intre în sufletul ascultătorilor cu „Ți-am promis”- o melodie cu suflu nou, un sound perfect pentru cluburi și discoteci și un videoclip colorat.

 

Body&Soul – „Super femei”. O categorie foarte importantă de melodii era cea a cântecelor de vară. Imediat ce se putea face plajă, majoritatea trupelor începeau să cânte despre mare, soare și fetițe goale. Printre piesele cu un real succes s-a numărat și „Super femei” de la Body and Soul. Antrenantă, veselă și foarte colorată în videoclip, această melodie avea să fie fredonată pentru foarte mulți ani.

Lista poate să continue. Multe trupe precum Asia, 3 Sud Est, Andrè sau Valahia și-au trăit momentele de glorie. Unele trupe încă mai există, însă majoritatea au dispărut în nemiloasa trecere a timpului. Ceea ce este cert însă, este că piesele anilor 2000 au reprezentat un început și dacă le ascultăm acum putem să descoperim modul în care a evoluat muzica românească. Noi credem că a evoluat spre bine, însă cu toate astea ascultăm înca melodii ale anilor 2000, legate de atât de multe amintiri interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *