Cele mai bune piese de teatru pe care le vezi alături de cei mici

Cele mai bune piese de teatru pe care le vezi alături de cei mici
Distribuie daca iti place articolul

Teatrul este o artă care ajută imaginația să se dezvolte și să ajungă pe culmi extrem de înalte. Această formă de artă aduce o mulțime de beneficii pentru adulți și reușește să fie un adevărat izvor de dezvoltare pentru cei mici. Tocmai de aceea, este recomandat ca imediat ce au capacitatea de a înțelege ceea ce se întâmplă în jurul lor, copiii să fie duși la teatru.

De ce teatru?

Pentru că este o artă care poate să provoace imaginația și ii convinge pe cei mici să aprecieze arta. Teatrul este o variantă prin care copiii se pot conecta cu emoțiile lor și pot înțelege mult mai bine lumea în care trăiesc. De asemenea, prin teatru copiii pot să își stimuleze creativitatea și pot obține o viață cu mult mai multe oportunități.

Care sunt cele mai bune piese de teatru ce trebuie văzute alături de cei mici?

În majoritatea teatrelor din România se joacă săptămânal piese destinate copiilor, care în mod normal nu ar trebui să fie ratate. Dacă ar fi să fie enumerate câteva piese de neratat la vârste fragede, cele clasice sunt, fără doar și poate trecute pe listă:
Amintiri din copilărie. Este o piesă adaptată după amintirile lui Ion Creangă și reușește să contureze foarte bine întâmplările evocate de autor. Este una dintre cele mai frumoase povești pentru copii și este pusă în scenă în foarte multe teatre din România.

Amintiri din copilărie la Teatrul Ion Creanga

Vrăjitorul din Oz. Este o piesă jucată frecvent pe scenele lumii, inclusiv pe cele din România. Imaginația este pusă la încercare de-a lungul întregii desfășurări a acțiunii iar aventura este la ea acasă. Este o variantă excelentă prin care copiii își pot dezvolta modul de gândire și imaginația outside the box.

Punguța cu doi bani. Este o altă operă a lui Ion Creangă pusă în scenă în multe teatre din România. De regulă este ilustrată atât muzical, cât și scenic și prezintă în cel mai amuzant mod pățaniile cocoșului din poveste.

Punguța cu doi bani la Teatrul Țăndărică

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte. Este un alt basm românesc pus în acțiune foarte bine de actorii români, care ajută la dezvoltarea psihică a celor mici.

Există sute de piese de teatru pentru copii care se joacă pe toate scenele din România, iar părinții au în fiecare săptămână opțiuni pentru a-și duce prichindeii într-o sală unde să învețe totul despre această formă de artă.

Pe lângă posibilitatea de a descoperi piesele de teatru din postura de spectator, copiii au și posibilitatea de a învăța cum să joace. Teatrul din postura de actor vine la pachet cu o mulțime de alte beneficii și reușește să îi dezvolte celui mic foarte multe calități.

Acesta își va îmbogăți cultura generală, va reuși să își controleze mult mai ușor emoțiile, va putea scăpa de tracul de a vorbi în public și de tot felul de emoții care îi frânează pornirile instinctuale și va putea să îl învețe să socializeze, în condițiile în care teatrul este o variantă excelentă de lucru în echipă.

Teatrul este, așadar, o artă care nu trebuie să lipsească din viața niciunui copil, în condițiile în care oferă zeci de beneficii care mai de care mai interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *