3 alimente care te ajută să scapi de anemie

3 alimente care te ajută să scapi de anemie
Distribuie daca iti place articolul

Anemia este o problemă din ce în ce mai întâlnită în societatea modernă. Aceasta este cauzată de carența de minerale și de vitamine din organism și este manifestată prin slăbiciune, stări de nervozitate, pierderi de memorie și amețeală.
Deși nu este o problemă care pune viața în pericol, anemia poate să aibă un impact major asupra calității acesteia. Este unul dintre motivele pentru care trebuie să iei atitudine în momentul în care simți că ai o astfel de problemă.

Una dintre soluțiile pe care le poți adopta este de a avea un stil de viață cât se poate de sănătos, bazat pe fructe și legume. Din fericire, anemia poate să fie tratată pe cale naturală, fiind nevoie doar o alimentație care să conțină toate substanțele necesare corpului.

 

Care sunt cele 3 alimente extrem de importante în tratarea anemiei?

1. Pătrunjelul.
Cu o aromă foarte plăcută și cu un conținut bogat în vitamine și substanțe esențiale, pătrunjelul este esențial pentru tratarea anemiei. În această plantă care aparent este foarte simplă se găsesc vitaminele A, B, C și K, aminoacizi, acid folic și betacaroten.

Cei care consumă frecvent pătrunjel se bucură de un sistem imunitar întărit, de un sistem nervos sănătos și de o sănătate a pielii de invidiat.

De asemenea, pătrunjelul are capacitatea de a preveni cancerul și hepatita, dar și alte probleme precum ateroscleroza, hipertensiunea arterială, litiaza biliară sau probleme legate de fertilitate. Consumul de pătrunjel se poate face în foarte multe moduri: prin sucuri, în salate sau în diverse mâncăruri.

2. Sfecla roșie.
Deși nu este consumată atât de des precum ar merita să fie, sfecla roșie este o adevărată minune a naturii. Pe lângă faptul că este sănătoasă, aceasta are și un gust delicios, indiferent de modul în care este mâncată. În sfecla roșie se găsesc vitaminele A, B și C, sulf, calciu, iod, potasiu și o mulțime de antioxidanți. Nu este de mirare, așadar, că persoanele care suferă de anemie pot scăpa de problemă dacă consumă acest aliment.

Pentru tratarea rapidă a anemiei este recomandată o cură cu suc de sfeclă roșie amestecat cu suc de morcov și țelină. Cura trebuie să țină 60 de zile, iar cantitatea zilnică de suc consumată trebuie să fie de 450 de mililitri. Consumul sucului nu interacționează cu alte tratamente, fie ele medicamentoase sau naturiste.

Pe lângă tratarea anemiei, sfecla roșie poate să fie folosită și pe post de afrodisiac, tratează aciditatea din stomac și luptă împotriva cancerului.

3. Bananele.
Ai toate motivele să consumi banane în fiecare zi, iar unul dintre acestea este faptul că ajută la vindecarea anemiei. Consumul acestui fruct alungă amețelile, reduce riscurile de amorțeală din corp și îndepartează oboseala.

Este bine ca bananele să fie consumate la micul dejun, însă foarte mulți nutriționiști le recomandă oricând, chiar și între mese. În conținutul acestui fruct se află cantități generoase de potasiu, magneziu, fosfor, fier sau proteine, motiv pentru care este atât de apreciat.

Nu trebuie să fie neglijate nici alte alimente care luptă împotriva anemiei. Morcovul, ridichiile, piersicile, cerealele fortificate, soia sau chiar și stridiile lupta cu succes împotriva problemei care afectează din ce în ce mai mulți oameni.
Ceea ce este de reținut este că, dacă îți dorești să scapi de anemie o poți face prin simpla alimentație corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *