Ce sunt și la ce folosesc Apple CarPlay și Android Auto

Ce sunt și la ce folosesc Apple CarPlay și Android Auto
Distribuie daca iti place articolul

Tehnologia a început să pună stăpânire pe tot ceea ce ne înconjoară iar acest lucru poate fi descoperit în orice automobil modern. Orice mașină dispune de sisteme inteligente de siguranță, senzori de parcare, camere și GPS-uri încorporate.

Atunci când vine vorba despre navigație lucrurile sunt destul de complexe, în condițiile în care există o mulțime de companii care se luptă pentru supremație. Printre acestea se numără și Apple CarPlay, alături de rivalii de la Android Auto.

 

Ce sunt și la ce folosesc Apple CarPlay și Android Auto?

Sunt aplicații gândite pentru dispozitivele mobile care au rolul de a elimina distragerea atenției șoferului în timp ce conduce.

Cele două aplicații îți permit să cauți informații, să navighezi și să asculți muzică fără a lua mâinile de pe volan sau ochii de pe drum. Deși asemănătoare, cele două aplicații au o serie de particularități:

 

 

Android Auto

Este o alternativă excelentă la sistemul de navigație ce vine la pachet cu automobilul. Este preferat de foarte mulți șoferi deoarece păstrează interfața pe care o folosesc pe telefoanele mobile și este echipat cu Google Maps pentru navigație.

Android Auto nu este doar un sistem de navigație însă, oferindu-le tuturor șoferilor șansa de a naviga pe internet, de a asculta muzică și de a primi mesaje și apeluri. Partea interesantă este faptul că toate funcțiile pot fi accesate prin comandă vocală.

Partea mai puțin plăcută este că pentru moment, comanda vocală poate să fie dată doar în engleză.
Android Auto oferă și posibilitatea de a accesa mai multe aplicații externe, cum ar fi Waze, Pandoa, Skype sau WhatsApp, așadar, asigură toată flexibilitatea de care are nevoie un șofer.

Din păcate pentru șoferii care au mașini vechi, Android Auto este disponibil doar pe modele noi. De asemenea, nu toți producătorii oferă o astfel de opțiune, Toyota, spre exemplu, ținându-se departe de aplicațiile Android și Apple.

 

 

Apple CarPlay

Alternativa pentru utilizatorii de Apple este Apple CarPlay. Lansată în 2014, aplicația a reușit să câștige destul de mult teren și să ofere o mulțime de avantaje.

La fel ca și în cazul Android Auto, reușește să reducă formele de distragere a atenției și oferă mai multă siguranță pentru șofer și pasageri. Interfața este ușor de folosit iar numeroasele aplicații ce pot fi accesate prin Apple CarPlay fac din această opțiune pentru automobile un adevărat best buy.

Siri este asistentul celor de la Apple ce preia comenzi vocale, iar sistemul de navigație este cel costruit de Apple. Poate că acest lucru nu este tocmai un avantaj, în condițiile în care foarte mulți utilizatori consideră Google Maps mult mai bun, însă Apple CarPlay ușurează, fără doar și poate viața șoferilor. În plus, este cea mai bună opțiune pentru cei care folosesc un telefon Apple.
La fel ca și în cazul Android Auto, există numeroase mașini care sunt compatibile cu aplicația, începând cu modele basic, precum Chevrolet Spark și continuând cu modele high end, precum Lamborghini Aventador S.

Ceea ce este cert este faptul că astfel de aplicații o să fie din ce în ce mai populare iar utilizatorii vor cere din ce în ce mai mult de la ele. Rămâne să vedem cum vor evolua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *