De ce filmele criticate de specialiști sunt apreciate de publicului larg?

De ce filmele criticate de specialiști sunt apreciate de publicului larg?
Distribuie daca iti place articolul

Lumea filmului este o lume cât se poate de interesantă, care se concentrează într-o proporție uriașă în Hollywood, acolo unde cele mai mari vedete ale marelui ecran își practică meseria. Deși an de an se fac mii de filme, doar câteva dintre acestea ajung în cinematografele din întreaga lume și reușesc să aibă un profit serios.
Partea interesantă este că, de cele mai multe ori, filmele care au un real succes la public nu sunt și cele care primesc review-uri bune din partea specialiștilor.

 

Care este motivul pentru care filme criticate de specialiști ajung să vândă foarte bine ?

Principalul motiv este faptul că specialiștii tind să fie obiectivi, în timp ce publicul larg privește filmele din punct de vedere subiectiv. Pentru mase contează foarte mult cine joacă într-un film, unde este filmat, ce acțiuni abordează și care este ambianța în care este văzut. Un film de proastă calitate poate să fie perceput foarte bine dacă este văzut alături de prieteni buni, într-o atmosferă veselă.

În general, criticii privesc obiectiv fiecare detaliu, punctând scenariul, calitatea efectelor speciale, talentul actoricesc și o mulțime de alte puncte ce pot transforma un film într-o adevărată operă de artă.

 

Care sunt elementele care definesc succesul unui film?

Actorii. Oamenii apreciază filmele în care joacă actorii pe care îi cunosc și pe care îi îndrăgesc. Este motivul pentru care multe filme cu Adam Sandler reușesc să producă foarte mulți bani, deși nu mustesc de inteligență, în timp ce filme mult mai bine gândite se zbat în negura cinematografiei pentru simplul fapt că nu au o distribuție care să atragă atenția.

Titlul. Este foarte interesant faptul că vânzările unui film sunt foarte dependente de titlul acestui film. În general, oamenii merg la filme care rezonează cu ceea ce își doresc să vadă, iar titlul este un prim pas care îi convinge.

Trailerul. Un film bun cu un trailer mai puțin bun poate să rămână neexploatat. Un film prost cu un trailer excelent, în schimb, poate să ajungă lider în vânzări. Majoritatea oamenilor din societatea actuală urmăresc trailere înainte de a merge la un film sau înainte de a cumpăra un nou titlu.

Parerile celor din jur. De cele mai multe ori, decizia de a vedea un film nu este dată de părerea unui critic, ci mai degrabă de ceea ce spune o persoană de încredere din jur despre acel film. Dacă un prieten, o rudă sau un coleg îți spun că un film merită văzut, atunci decizia de a-l vedea este pe jumătate luată.

 

Cu ce ajută criticii de film?

Deși nu se ține foarte mult cont de părerea lor, atunci când vine vorba despre publicul larg, criticii de film sunt importanți. Cei care țin cont de ceea ce spun sunt actorii, care se perfecționează pe baza criticilor pe care le primesc.

De cele mai multe ori, criticii observă detalii de finețe și reușesc să noteze un film în funcție de detalii pe care masele nici nu le observă. Datorită criticilor lumea filmului a ajuns să fie din ce în ce mai complexă și mai interesantă și chiar dacă nu trebuie să ții cont de părerea lor atunci când vrei să vezi un film, este bine să le apreciezi influența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *