O nouă invenție: acordarea de credite pe baza de recunoastere faciala

O nouă invenție: acordarea de credite pe baza de recunoastere faciala
Distribuie daca iti place articolul

Dacă ideea de a lua un credit nu te încântă din cauza birocrației și a timpului extrem de mare petrecut prin bănci, s-ar putea ca în următorii ani finanțările să fie oferite mult mai ușor, fără a fi nevoie de buletin sau de alte acte.

Starbyte, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața IT din România, a anunțat o versiune foarte interesantă pentru platforma de creditare 4Apply. Aceasta este dotată cu capacitatea de a recunoaște informații biometrice, ceea ce generează o oportunitate uriașă: acordarea de credite cu recunoaștere facială.

Astfel, creditele ar putea fi acordate într-un timp record, în doar 2 minute, eliminându-se riscul de greșeli umane și timpul extrem de valoros care se pierde prin bănci.

 

Cum se va acorda mai exact un credit?

Cei care solicită un credit nici nu vor fi nevoiți să ajungă într-o bancă. Aceștia trebuie doar să se filmeze sau să se fotografieze cu telefonul mobil. Pe baza algoritmilor de recunoaștere facială, imaginea obținută cu telefonul, tableta sau laptopul este comparată cu cele din baza de date a băncilor sau cu cea de pe buletin iar pe baza tehnologiei blockchain se acordă creditul.

 

Ce va putea face aplicația 4Apply?

Va putea să analizeze toate datele solicitantului în doar câteva secunde, accesând bazele de date ale celor de la Anaf, Biroul de Credite sau KeysFin. De asemenea, va face calcule complete pentru a stabili bonitatea clienților.

Acordarea creditelor se va face tot pe baza informațiilor solicitate astăzi de bănci, cum ar fi riscurile privind capacitatea de rambursare, însă va fi eliminată eroarea umană și totul va decurge mult mai repede.

 

Cine sunt, de fapt, cei de la Starbyte?

Compania nu este la prima experiență în ceea ce privește soluțiile de creditare. Ei stau și în spatele întregii nebunii din urmă cu câțiva ani, generată de creditul cu buletinul. Scopul companiei este acela de a accesibiliza creditul de consum pentru toată lumea și de a transforma întreaga experiență într-una cursivă.

Dacă prin „ Creditul cu Buletinul” au reușit să reducă timpul de aprobare de la 4 zile la 30 de minute, prin „Creditul prin recunoștere facială” lucrurile prind o viteză incredibilă.

 

Cum este privită de către clienți o astfel de soluție?

Există deja peste 3 milioane de români care au luat credite bancare prin 4Apply și mulți dintre aceștia consideră soluția una de bun augur, în condițiile în care este nevoie de o eficientizare a serviciilor bancare.

Există și voci care acuză aplicația, considerând că aceasta are acces la foarte multe informații despre persoanele care aplică pentru un credit.
Per total însă, părerile sunt bune iar avantajele oferite de posibilitatea de a lua credit cu recunoaștere facială sunt uriașe:
• Economia de timp;
• Posibilitatea de a aplica la mai multe bănci în același timp și de a primi mai multe răspunsuri privind creditul dorit;
• Eliminarea birocrației extrem de stufoase care este prezentă, încă, în majoritatea instituțiilor din România, inclusiv în bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *