Retrospectiva anului 2018 din Formula 1

Retrospectiva anului 2018 din Formula 1
Distribuie daca iti place articolul

2018 a fost un an cu adevărat spectaculos pentru iubitorii de Formula 1. Sportul cu motor a generat numeroase momente cu adevărat impresionante și a reușit să bată recordul în materie de spectatori din tribune: nu mai puțin de 194.919 spectatori au asistat la sesiunile de calificări iar peste 4 milioane de spectatori au urmărit cele 21 de Grand Prix-uri ale anului.

În ceea ce privește desfășurarea competiției, aceasta a fost extrem de spectaculoasă și a adus o serie de noutăți. Lewis Hamilton este cel care s-a impus, câștigând al 5-lea titlu pentru Mercedes iar constructori precum Ferrari, McLaren-Renault sau Scuderia Toro Rosso- Honda s-au luptat să inoveze și să construiască cele mai rapide modele de pe piață.

 

Care sunt principalele noutăți apărute în Formula 1 în 2018?

• A fost introdus un nou dispozitiv pentru protecția piloților. Acest dispozitiv se numește halo și urmează să fie introdus în toate competițiile federației Internaționale de Automobilism.

• Au apărut o serie de modificări în ceea ce privește echipele și piloții. McLaren a început o colaborare cu Renault, renunțând la parteneriatul cu Honda,Toro Rosso și-a luat adio de la Renault și a ajuns la un acord cu Honda, iar Charles Leclerc, fost campion de Formula 2 a debutat pentru Sauber.

• Din păcate, 2018 a venit și cu retragerea lui Felipe Massa din formula 1, pilot care a fost înlocuit cu Sergey Sirotkin, pilot ce a debutat destul de bine pentru echipa Williams.

• Pentru prima dată din 2008 a revenit în circuit Marele Premiu al Franței. Odată cu reapariția acestei competiții în calendar însă, a fost întrerupt Marele Premiu al Malaeziei.

• S-a anunțat revenirea lui Robert Kubika. Polonezul a absentat din competițiile de Formula 1 încă din 2010 din cauza unui accident grav suferit la un raliu în Italia. Acesta revine și în 2019 va pilota pentru Williams.

 

Formula 1, din ce în ce mai populară

Dat fiind numărul mare de spectatori, se pare că Formula 1 este un sport din ce în ce mai popular, iar mașinile cu performanțe mult îmbunătățite față de cele din alți ani contribuie cu siguranță la succes.
De asemenea, la succesul sportului contribuie și circuitele mondiale extrem de spectaculoase.

Succesul sportului are rezonanțe puternice și în buzunarele piloților, care au salarii uriașe. Sebastian Vettel este cel mai bine plătit pilot și reușește să câștige nu mai puțin de 43 de milioane de euro pentru fiecare sezon. Lewis Hamilton, Fernando Alonso sau Kimi Raikonen câștigă, de asemenea, salarii de ordinul zecilor de milioane.

 

Ce trebuie să știi despre Formula 1 ?

Există multe lucruri interesante și chiar inedite în această competiție. O parte dintre ele sunt acestea:

• O mașină Formula 1 costă aproximativ 7 milioane de dolari. Costul se referă strict la piese, nu și la banii cheltuiți pentru cercetări, analize și idei.

• Deși mașinile de Formula 1 par extrem de compacte și chiar sunt, acestea sunt compuse din nu mai puțin de 80 000 de componente. O astfel de mașină este ca un puzzle cu 80000 de piese care trebuie să fie rezolvat 100% corect pentru a merge perfect.

• În cadrul fiecărei curse, piloții de Formula 1 pierd aproximativ 4 kg din greutatea corpului.

• Timpul de schimbare a unei roți și de alimentare cu combustibil este extrem de important. Tocmai de aceea, echipele pregătite în acest sens pot să își ducă la bun sfârșit misiunile în doar 3 secunde.

• O mașină de Formula 1 poate să accelereze până la 100 de km pe oră și să decelereze înapoi la 0 în doar 4 secunde.

Cu siguranță, Formula 1 este un sport impresionant, în care se cheltuiesc extrem de mulți bani. Nu este un sport pentru oricine, însă cu toate astea are o popularitate crescută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *