Filmele cu cele mai mari încasări din istorie

Filmele cu cele mai mari încasări din istorie
Distribuie daca iti place articolul

În acest articol vom prezenta filmele care au obținut cele mai multe încasări din istorie în box office. Percepția spectatorilor este importantă în a cataloga, a evidenția și a delimita ce filme merită a fi văzute de cele care nu trebuie să le acorzi atenție, deoarece îți vei pierde cel puțin 90 de minute din viață pentru a le viziona.

Producțiile cinematografice pot primii bani din mai multe surse, dar cea mai importantă este numărul de bilete vândute de cinematografice în perioada în care a rulat un film. Vom folosi în clasificare valoarea obținută în acest mod, vânzarea de bilete în cinematografe. Vom include o listă de filme care au acumulat cele mai mari venituri până în 2019 și o serie de cele mai profitabile filme pe anumite categorii. Mai pot fi catalogate câștigurile generate de anumite francize, dar ele nu intră în acest articol.

Un fapt de care trebuie să se țină cont este inflația și adaptarea încasărilor unor filme de mai demult la valoarea banilor din ziua de astăzi. În trecut, banii erau mai ”valoroși” decât în prezent.

Treizeci și șapte de filme au avut încasări de peste un miliard de dolari, în timp ce peste două miliarde, au fost înregistrate patru. Majoritatea filmelor cu cele mai multe încasări au fost produse în secolul al 21-lea. Singurele filme cu încasări de peste un miliard de dolari produse în secolul trecut sunt Titanic, Jurassic Park și Războiul Stelelor Episodul I – Amenințarea Fantomei.

Primele două filme care au avut cele mai mari încasări din istorie sunt scrise și regizate de James Cameron.

1. Avatar (2009) – 2.787.965.087 $

Avatar este un film epic științifico-fantastic american scris, produs și regizat de James Cameron, apărut în decembrie 2009.

Acțiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii și-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural, în timp ce populația aborigenă Na’vi – o rasă de aborigeni umanoizi – reușeste să reziste expansiunii coloniștilor, care le amenință existența lor precum și a ecosistemului pandorian. Actorii principali sunt Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez și Sigourney Weaver.
Cu un buget de 237 de milioane, filmul a avut încasări de cel puțin 12 ori mai mari.

Filmul a fost lansat pe 10 decembrie 2009 și a rulat în mai mult de 14000 de cinematografe. În ziua lansării a înregistrat încasări în valoare de 26.752.099 dolari. După primul week-end, filmul a încasat 77.025.481 dolari, al doilea film din istorie cu cele mai mari încasări la screeningul de debut din luna decembrie. După cinci zile de la debut, filmul a înregistrat încasări de 241,6 milioane dolari, iar după a doua săptămână a rămas pe primul loc în box office, înregistrând cele mai mari încasări din istorie pentru cel de-al doilea weekend din toate timpurile. Recordul se aplică și pentru week-end-urile trei, patru, cinci, șase și șapte.

Filmul a atins încasări de un miliard de dolari după 19 zile, stabilind un nou record. În data de 31 ianuarie 2010, filmul a devenit primul din istorie care a ajuns la vânzări de două miliarde de dolari. La doar 41 de zile de la lansare, pe 25 ianuarie 2010, Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, depășind Titanic, iar pe 2 februarie a devenit filmul cu cele mai mari încasări din SUA și Canada, 760 milioane dolari. În cel puțin 30 de state, inclusiv în România (5,5 milioane dolari), Avatar a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie.

(VA URMA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *