Lectia de siguranta: Cum sa alegi o gradinita pentru copilul tau

Lectia de siguranta: Cum sa alegi o gradinita pentru copilul tau
Distribuie daca iti place articolul

Inscrierea copilului la gradinita este un pas important, atat pentru ei, cei care asteapta cu entuziasm sa cunoasca alti copii, cat si pentru noi, cei care vom fi nevoiti sa-i lasam zilnic pe mana unor persoane straine si intr-un colectiv total diferit fata de cel cu care s-au obisnuit.
Gandul ca ei sunt nevoiti prin acest pas sa se integreze in comunitate vine la pachet, bineinteles, cu dorinta si necesitatea de a sti ca cei mici se afla mereu in siguranta.

Sunt parinti care se ghideaza in functie de gradinitele si scolile de prestigiu, iar altii cred ca orice loc existent este cu atat mai potrivit daca acesta se situeaza in zona locului de munca, sau in apropierea locuintei. Eu sunt de acord cu ambele principii si cu faptul ca indiferent de locatia aleasa, locul trebuie sa inspire siguranta.
Gradinita perfecta trebuie sa aiba materiale ingenioase de lucru pentru cei mici, un cadru didactic primitor si rabdator, dornic sa le starneasca abilitatile creative si sa-i pregateasca pentru anii de scoala, dar si o gradina mare in care copiii sa iasa in pauze la aer curat.
Legat de acest fapt, imi aduc aminde ca, pe vremea cand eram la gradinita, asteptam cu nerabdare ultima ora din zi, in sezonul cald. Doamna educatoare ne scotea in spatele gradinitei, acolo unde avea o curte impresionanta si un gard inalt, de care nu puteam trece. Ma simteam in siguranta si traiam cu impresia ca nimeni nu putea iesi sau patrunde in acel loc.
In prezent am ajuns la concluzia ca, existenta unui gard bun, inalt si rezistent poate fi un element definitoriu pentru siguranta copiilor.

De-a lungul copilariei mele, am fost inscris la doua gradinite diferite. In cazul primei gradinite, una dintre grijile parintilor a fost faptul ca terenul de jur imprejur era liber, iar noi, copii fiind, aveam impresia ca pot aparea in curte persoane straine.
Pentru educatoare devenea o misiune foarte grea sa tina in frau si in siguranta o clasa cu aproximativ douazeci de copii energici. Insa cand vine vorba de ce-a de-a doua gradinita, pot spune ca-mi amintesc de ea cu mare placere pentru ca acolo m-am simtit cu adevarat in singuranta.

Chiar si dupa foarte multi ani, timp in care am trecut periodic pe langa portile gradinitei, am observat ca acel gard pe care il vedeam in copilarie inca rezista.
Nu am vazut niciodata lucratori care sa-l schimbe, sau poate sa-l restaureze, macar o data la cativa ani.
Mi-am adus aminte din nou de el cand am gasit acest gard la pret foarte accesibil, ce seamana leit cu acel gard al gradinitei. Rezistenta lui nu ar fi fost atat de buna daca cei care l-au ales nu s-ar fi informat corect despre acele materiale de constructii destinate unui astfel de amplasament.

Cum se pot gasi astfel de materiale de constructii rezistente? Foarte simplu! Cercetarea e mama succesului in ceea ce priveste gasirea de materiale corespunzatoare.
Aceasta platforma de materiale de constructii a demonstrat ca nu trebuie sa investesti foarte mult din punct de vedere financiar. Cu precadere, platforma este foarte generoasa din punct de vedere cantitativ. Aici se pot gasi nu doar panouri pentru gard, ci si instalatii sanitare, scule, ustensile mici si mari, profi, dar accesibile.
Dupa ani si ani, la acea gradinita inca se mai practica scosul copiilor in aer liber, in deplina siguranta, ceea ce inseamna ca exista un echilibru intre nevoile parintilor si educatia armonioasa a copiilor. Asadar, nu putem spune nimic altceva decat faptul ca materialele de calitate duc la conceperea de locuri sigure pentru uz personal si public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *