Ieși din tipare/Alege practic! Inspiră-te de aici și amenajează-ți living-ul și mansarda pentru a deveni mai productiv

Distribuie daca iti place articolul

Cuvântul acasă are o semnificație puternică, diferită pentru fiecare dintre noi, un loc în care mările noastre calde sunt liniștite, un punct din acest Univers care ne inspiră siguranță și lejeritate. Câți dintre noi nu ne-am gândit măcar o dată la patul confortabil de acasă care ne așteaptă după o zi obositoare? Sau la mâncarea bună din frigider? Însă, în contextul de astăzi, acasă a devenit locul de unde facem totul. Lucrăm, ne distrăm, ne odihnim – iar această osmoză spațială a ajuns să ne bulverseze și să ne facă să regândim configurarea întregului mod de a locui, dând naștere unui acasă care e construit, în mod paradoxal, în jurul productivității. Majoritatea dintre voi s-a confruntat probabil cu oboseala acută după câteva ore de lucru de la biroul din propriul cămin. Aranjarea mobilierului, luminozitatea camerei, culorile pereților au un rol important în scăderea tensiunii acumulate sau creșterea capacității de concentrare.

În articolul de față vom discuta despre amenajare living și amenajare mansardă pentru că sunt spațiile ideale pentru desfășurarea sarcinilor de muncă sau de școală.

Cu toate că ambele camere sunt foarte utilizate, când vine vorba de amenajarea living-ului lucrurile stau diferit.

 • Ne desfășurăm aici toate activitățile: ne uităm la seriale, citim cărți, socializăm, bem cafea, facem sport și, nu în ultimul rând, lucrăm. Totuși, dacă vrem să fim productivi e indicat să eliminăm multifuncționalitatea aceasta atunci când desfășurăm activități profesionale. Cu siguranță nu vom fi productivi dacă în jurul nostru se desfășoară acțiuni recreative.
 • Nu uitați că lumina este foarte importantă. Așadar, așezați-vă biroul cât mai aproape de fereastră și amplasați un lampadar sau o veioză cu lumină neutră pentru iluminatul de seară.
 • Alegeți un mobilier care să vă permită să vă desfășurați în condiții optime activitățile. Un mobilier ergonomic este cel mai indicat.
 • Luați în calcul și dimensiunea locului. Nu optați, așadar, pentru un mobilier prea mare pentru că nu veți avea destul spațiu. Oglinzile dau senzația unui spațiu mai încăpător.
 • Încercați să integrați biroul în povestea living-ului și nu alegeți alte culori decât cele ale mobilierului din living.
 • Se recomandă abordarea unui stil minimalist pentru că nu vă obosește și păstrează un echilibru estetic. De asemenea, puteți opta pentru un stil modern pentru că este practic și confortabil.
 • Cromatica pereților este de preferat să fie neutră. Combinați clasicul alb cu alte culori pastelate. Puteți, de asemenea, să alegeți culori calde (roșu, galben, portocaliu) pentru că induc o stare de liniște. Totuși, mare atenție la intensitatea acestora! Evitați culorile prea vii!
 • Dacă alegeți un roșu aprins, cu siguranță o să fiți foarte agitat, iar acest lucru nu va face decât să vă limiteze randamentul.

De ce este important și capitolul amenajare mansarda? Pentru că este un loc în care ne putem retrage pentru câteva momente de răgaz sau introspecție. Este potrivită pentru instalarea unui birou sau a unei zone extinse în care putem lucra liniștiți.

La fel ca în cazul livingului mizați pe:

 • Lumina naturală – este baza concentrării. Dacă este insuficientă, se va suplimenta cu iluminat artificial cu lumină neutră.
 • Dimensiunea optimă a mobilierului.
 • Nuanțe neutre pentru pereți.
 • Stil minimalist sau modern.

Dacă alegeți să urmați sfaturile anterior amintite, veți vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară. Vă veți simți mai concentrați, mai liniștiți și mai pregătiți de treabă.

Spor la lucru și la amenajări cât mai în trend cu productivitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *