Ce este dușul bucal și cum trebuie sa îl folosești?

Ce este dușul bucal și cum trebuie sa îl folosești?
Distribuie daca iti place articolul

Dacă faci parte din categoria celor pentru care sănătatea orală este în topul priorităților, atunci, cu siguranță nu e prima dată când auzi de dușul bucal. Dacă te afli la polul opus, atunci ai ajuns în locul potrivit pentru că, pe lângă periuță de dinți și apă de gură, este recomandat să utilizezi un duș bucal. Dacă nu știi ce este și ce face, îți explicăm în rândurile de mai jos, pentru a nu ajunge într-un cabinet stomatologic bucuresti cu dureri de dinți și bătăi de cap.

Ce este dușul bucal?

 • Când vorbim de igienă orală, în mod clasic, ne gândim numai la periajul dinților. Trebuie să înțelegem că acest lucru nu este suficient. Dușul bucal sau irigatorul bucal este, în esență, viitorul îngrijirii dentare corespunzătoare.
 • Un jet de apă puternic îndepărtează resturile de alimente dintre dinți, la care este greu de ajuns cu o periuță de dinți normală. De asemenea, elimină tartrul și depunerile din spațiile interdentare, masând delicat gingia. Rezultatul: gingii sănătoase. Curățarea regulată ajută la prevenirea bolilor gingivale și îmbunătățește igiena orală.
 • Datorită acestui jet pulsatoriu puternic de apă este cunoscut drept duș bucal, de multe ori numit și irigator bucal.
 • Deși pe piața din țara noastră este destul de recent introdus, vorbim despre un dispozitiv inovator care te ajută să ai o igienă bucală optimă cu zero riscuri să afectezi sănătatea gingiilor sau să deteriorezi smalțul. Dacă nu ești fan al aței dentare, dușul bucal este varianta mai prietenoasă, potrivită chiar și pentru copii.

De ce să alegi un duș bucal?

 • Domeniul stomatologic și cel tehnologic se află într-un continuu progres. Astfel, unele dispozitive sunt înlocuite de altele. Periuța electrică ia locul celei tradiționale, iar dușul bucal înlocuiește cu succes ața dentară care uneori poate fi incomodă.
 • Dușul bucal este mult mai eficient decât ața dentară și, combinate, completează acțiunea  periuței de dinți deoarece are acces acolo unde aceastea nu ajung.Utilizarea zilnică a dușului bucal îți oferă șansa unei îngrijiri profesionale a dinților acasă fără să cheltuiești sume colosale. Bacteriile prezente în cavitatea bucală formează un mediu nociv pentru sănătatea dinților și a gingiilor iar irigatorul bucal este soluția ideală prin care să le poți îndepărta într-un mod plăcut și mai ales, ușor.

Cum alegi un irigator bucal?

Atunci când alegi un duș bucal ar fi bine să te uiți atent la raportul calitate – preț și să-l alegi pe cel mai bun pentru a putea trata afecțiunile dentare personale. Mai mult, dușul bucal este făcut pentru a fi utilizat o perioadă îndelungată, deci ar fi bine să reziste la un uzaj ridicat. Există două tipuri de dușuri bucale: cu sau fără fir. Evident, cel fără fir este portabil și poate fi luat în bagaj spre a fi utilizat în orice destinație. Dacă dorești cel mai ieftin produs, vei alege varianta cu fir care se atașează la robinet.

Avantajele utilizării unui duș bucal:

 • Utilizare facilă
 • Reprezintă tratamentul pentru parodontozași gingivită
 • Ușurează procesul de igienizare în cazul lucrărilor dentare
 • Funcționează cu apă simplă sau apă de gură
 • Înlătură tartrul și mirosurile neplăcute

Indiferent de opțiunea pe care o faci, nu ezita să îl folosești în fiecare zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *