Cum amenajezi un dormitor mic? Idei care te scot din impas

Cum amenajezi un dormitor mic? Idei care te scot din impas
Distribuie daca iti place articolul

Adeseori, amenajarea unui dormitor mic se dovedește a fi o provocare. Spațiul redus, lipsa luminii naturale sau elementele arhitecturale fixe sunt piedicile clasice ce ne despart de dormitorul visurilor noastre.

Totuși, situația nu este fără speranță deoarece cu ajutorul câtorva sfaturi utile chiar și cel mai mic dormitor se poate transforma într-un spațiu primitor care te îmbie la refugiu și la relaxare.

O organizare bună necesită, desigur, o planificare în prealabil.

Trebuie să știm încă de la început ce fel de dormitor ne dorim și, mai ales, cât și cum vom depozita aici. Să nu uităm totuși că dormitorul este un spațiu pentru relaxare și odihnă, nu o cămară pentru stocat haine și alte accesorii unde să ne putem strecura și noi să dormim. De aceea, dacă aveți de-a face cu un dormitor nu foarte generos, e bine să prioritizati lucrurile și nevoile.

Mai jos, îți lăsăm ideile noastre ce pun pun valoare orice colțișor și fac din sarcina de amenajarea dormitorului plăcută, antrenantă și, sperăm noi, să te scoată din impas.

  • Câștigăspațiu. Fii creativ cu spațiul de depozitare de la baza și din jurul patului – nu te limita la cutii de plastic sau cuburi atunci când ai atât de multe variante de storage disponibile. Ia în considerare că unele obiecte precum cărțile sau paturile groase de lână pot fi lăsate la vedere și aranjate astfel încât să dea un mood cosy, plăcut și intim. O bancă de depozitare care să se potrivească perfect în decor și să se sprijine de pat, poate îndeplini diverse roluri – o poți folosi atât pentru a-ți aranja  hainele de serviciu pentru a doua zi sau pentru atunci când te încalți.
  • Folosește soluțiile de depozitare care ocupă spațiu limitat. Acestea pot fi tip dressing cu uși glisante și montate pe un perete sau varianta clasică a șifonierului cu doua uși. În funcție de perimetrul de care dispunem, dacă dormitorul este prea mic, putem instala dressingul pe hol și să păstram camera mai aerisita. Pentru cei care locuiesc în chirie și mobilierul din dormitor nu include dulapuri, exista soluții mai boeme de a aranja hainele pe umerașe suspendate de bare.
  • De la defect la efect: creează dinamism și delimitează zonele de interes cu ajutorul culorilor. Dacă locuiești într-un apartament de tip studio te poți folosi cât mai creativ de spațiul deținut. Un strop de vopsea în culorii vii pe pereții din zona patului, nu numai că aduce o notă de vitalitate, dar oferă și o separare strategică, vizuală, între spațiul de dormit și zona de locuit.
  • Joacă-te cu proporțiile – de exemplu, plasarea unui pat minimalist deasupra unui covor supradimensionat amplifică instant spațiul. Ai auzit de scaun “fantomă”? Scaunele “fantomă” sunt, de fapt, cele realizate din material acrilic care din punct de vedere vizual sunt atât de deschise la culoare încât abia la observi. Nu numai că sunt foarte la modă, dar nu vor aglomera micul tău dormitor.
  • Adaugă rafturi suspendate – transformă cel mai îngust spațiu al dormitorului într-un spațiu de depozitare simplificat, dar la modă prin câteva rafturi suspendate pe perete. Cum mai poți câștiga spațiu? Alege o lampă de perete în loc de veioza. Astfel vei avea mai mult loc pe noptieră. O altă idee ingenioasă poate fi creată dintr-o etajeră montată deasupra patului sau scafe decorative din polistirenși, sub ea, să fie integrate spoturi care să funcționeze ca lumina ambientală și să fie utilă pentru momentele petrecute citind.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *