Paradontoza – ce trebuie să știi și cum se tratează

Paradontoza – ce trebuie să știi și cum se tratează
Distribuie daca iti place articolul

Uneori, lucrurile cărora nu le dăm suficientă atenție au de fapt repercusiuni importante asupra vieții noastre.

De câte ori ți s-a întâmplat să ajungi acasă după o zi obositoare și să adormi fără să te speli pe dinți? Sau după o petrecere cu prietenii tăi? Una dintre consecințele grave ale întreținerii unei igiene corecte și constante a dinților este parodontoza.

Fără să-ți dai seama, se întâmplă ca din senin să ai gingii umflate și care sângerează în timpul periajului. Mirosul și gustul neplăcut sau retracții gingivale sunt alte semne cărora trebuie să le acorzi importanță.

Dacă nu știi cum se manifestă parodontoză și care este un tratament paradontoză potrivit pentru tine, aici poți descoperi informații necesare.

Manifestarea parodontozei se face în trei etape:

  1. Gingivita– Stadiul incipient al paradontozei. Este însoțită de inflamații ale gingiilor și sângerări ușoare în timpul desfășurării periajului. Dacă mergi la medic imediat după ce ai observat simptomele menționate, afecțiunea va dispărea prin tratament.
  2. Parodontită superficială-Lucrurile devin mai avansate. Tartrul începe să își facă apariția. Nu mai este vorba de eliminarea bolii, ci de ajustări în ceea ce privește felul în care se manifestă.
  3. Parodontită profundă– Ultima și cea mai gravă etapă. Este deja momentul în care dinții se mișcă și încep să cadă, iar sistemul osos este din ce în ce mai slăbit.

Totuși, etapele enumerate nu au cum să apară dacă există o conștientizare în ceea ce privește îngrijirea temeinică a dinților. Așa cum spune și proverbul binecunoscut “Paza bună trece primejdia rea”, alege precauția! La apariția primelor semne ale parodontozei, mergi degrabă la un cabinet stomatologic și rezolvă problemele.

Într-o primă fază, tratamentele nu sunt complicate și nici costisitoare. Detartrajul și periajul profesional sunt elementele vizate. Însă, cu trecerea timpului, salvarea dinților implică mai multe lucruri. Vei suporta tratamente scumpe și dureroase, iar efectele paradontozei nu vor dispărea complet.

Un alt tratament care nu implică acțiuni complexe sau durere este ozonoterapia, un real succes în combaterea gingivitei necrotice. O astfel de acțiune se bazează pe ozon și pe rolul său de a elimina bacteriile din zona afectată. Este o metodă folosită cu succes în cabinetele stomatologice și nu implică aplicarea anesteziei. Pe lângă tratarea parodontozei, mai are și alte roluri: dezinfectează carii, stopează hemoragii, tratează leziuni și dezinfectează câmpul operator.

Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Acordă mai multă atenție dinților tăi și mergi din timp la medic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *