Un vin excelent, economic si, mai presus de toate, romanesc!

Un vin excelent, economic si, mai presus de toate, romanesc!
Distribuie daca iti place articolul

Este foarte important ca consumatorii romani sa cumpere produse romanesti pentru a sustine economia tarii. O statistica efectuata de un centru de cercetare din Romania indica urmatoarele date: romanii au tendinta sa cumpere cel mai mult bere, faina, paine, carne si vin de cel putin 3 ori pe saptamana. Vinul in special, este un produs care necesita atentie, mai ales in ceea ce priveste locul de unde il cumparam, deoarece anumiti producatori nu ofera calitate premium la fiecare sticla. Crama Girboiu in schimb este un producator 100% romanesc de vinuri rosii, albe sau rose, iar vasta lor gama de vinuri se imparte in 6 categorii. Dintre toate categoriile, categoria de vin Livia este cea mai accesibila si apreciata de catre cumparatori. Girboiu a reusit sa obtina blend-ul perfect de vin fara a face rabat la calitate si fara sa il comercializeze la un pret exagerat.

De exemplu, o sticla Livia Cabernet Sauvignon este excelenta pentru a incepe o masa copioasa sau pentru a intretine o discutie cu un vechi prieten. Inca de la inceput, acest vin demisec exprima putere si virilitate. Aroma sa complexa de mure, coacaze negre si ardei gras se imbina perfect cu aciditatea si taninurile pronuntate. Echilibrat, intens si cu un post gust persistent.

Ce stim despre vinurile Cabernet Sauvignon?

In secolul al XVII-lea, in sud-vestul Frantei, a avut loc o reproducere accidentala intre o planta de struguri rosii Cabernet Franc si o planta alba de struguri Sauvignon Blanc si astfel s-a nascut cel mai popular strugure printre consumatorii de vin americani: Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon este un soi de struguri rosii cunoscut pentru coaja sa groasa si pentru rezistenta vitei la provocarile climatice. Dupa locul de cultivare al strugurilor, soiul Cabernet Sauvignon a inceput sa fie adoptat in parti din Franta de catre vinificatorii care cauta plante mai durabile, care sa fie relativ usor de cultivat, iar strugurii si-au gasit campionul in regiunea Bordeaux.

De fapt, nu s-a dovedit ca Cabernet Sauvignon s-a nascut din Cabernet Franc si Sauvignon Blanc, pana in 1996, cand expertii au dovedit acest lucru.

Vinificatorii din Bordeaux au iubit nivelul sanatos al taninului strugurilor, ceea ce a insemnat ca vinul ar putea fi maturat in sticla multi ani. De asemenea, au stabilit ca a raspuns incredibil de bine la petrecerea timpului in butoaie de stejar, deoarece stejarul a scos noi arome frumoase. Rezultatul a fost un vin plin de corp, cu un nivel mediu de aciditate, fantastic pentru a fi baut alaturi de anumite tipuri de alimente sau feluri de mancare. Pe masura ce au inceput sa se joace cu soiul, au inceput sa-l amestece cu alti struguri, precum Merlot, si au creat cel mai faimos amestec de vinuri din lume: amestecul Bordeaux.

Pe masura ce amestecul de vin din Bordeaux a evoluat intr-unul dintre cele mai renumite si ravnite vinuri din lume, marca Bordeaux s-a raspandit pe tot globul, iar odata cu presa pentru Bordeaux s-au “miscat” si strugurii Cabernet Sauvignon. Pe masura ce numele strugurelui s-a raspandit si tot mai multi oameni din intreaga lume au inceput sa-l cultive. Multi au inceput sa numeasca Cabernet Sauvign-ul ca fiind marele colonizator, deoarece a devenit cel mai raspandit tip de strugure la nivel global, pana cand Merlot-ul l-a depasit in anii 1990.

Ca vin, Cabernet Sauvignon este cunoscut pentru culoarea sa inchisa, corpul complet si un continut de alcool de peste 13,5%. Aceste caracteristici sunt intalnite la majoritatea tipurilor de Cabernet Sauvignon, in special cel din locuri precum California, Australia si Chile. Vinul este sec (nu dulce) si are un nivel sanatos de tanin, motiv pentru care gura utilizatorului se va usuca atunci cand il va sorbi. Multi oameni care beau Cabernet Sauvignon spun ca experimenteaza intotdeauna un gust de piper verde in vin, impreuna cu tutun, casis si fructe negre, cum ar fi ciresele, impreuna cu un mic procent de vanilie care provine din imbatranirea vinului in butoaie de stejar.

Cabernet Sauvignon este un vin care trebuie baut cu mancare, data fiind aciditatea, taninurile si procentul de alcool. Nu credem ca exista o regula specifica pentru a bea vin cu mancare, dar Cabernet Sauvignon este cu siguranta un vin care se impaca mai bine cu mancarea decat fara mancare, deorece, consumat ca atare, poate fi coplesitor.

Crama Girboiu ofera vinuri premium de inalta calitate la preturi fara egal! Aceasta crama s-a remarcat rapid inca de la primul lor vin lansat in anul 2005 sub numele de Varancha!

Vinul Girboiu ascunde o poveste noua in fiecare sticla pentru consumatorii care incearca pentru prima data acest vin sau pentru cei care au prins deja drag de vinul produs de Girboiu. Nimic nu se compara cu un pahar de vin nobil alaturi de prieteni si familie. Girboiu pastreaza valorile traditionale si le transmite mai departe in sticle atent imbuteliate pe pamant romanesc. La Girboiu totul este 100% autentic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *