Importanta jocurilor de construit in dezvoltarea copiilor

Distribuie daca iti place articolul

Fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun pentru copilul sau si este atent atat la nevoile acestuia, cat si la dorintele pe care acesta le are. Bineinteles, ca rolul nostru de parinti este acela de a-I proteja pe cei mici si de a le oferi tot ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Dar trebuie sa acordam o atentie deosebita si dezvoltarii din punct de vedere intelectual, prin urmare in continuare vom discuta despre jocurilor de construit.

Ei bine, un joc de constructie cu piese aduce foarte multe beneficii in viata unui copil. Si sa nu uitam ca popularitatea lor se datoreaza tocmai lor, caci de-a lungul timpul s-a demonstrate ca aceste jocuri contribuie la dezvoltarea creativitatii, inventivitatii si imaginatiei, dar si a motricitatii celor mici. Daca iti doresti un joc de constructie iti recomandam acest set de 84 de piese de construit si covor de joaca – La ferma, el este disponibil pe jucaresti.ro.

Dar hai sa vedem mai in detaliu beneficiile unui joc cu cuburi de constructie:

 

1. imbunatatesc dezvoltarea motricitatii – manipuland piese de diferite forme si marimi cei mici sunt determinati sa le apuce corect si sa le monteze fix acolo unde isi doresc – sau unde trebuie daca au un plan de constructie, prin miscari potrivite si coordonate.

2. Dezvolta functiile de orientare in spatiu – este foarte important ca abilitatile vizual-spatiale sa fie dobandite de la o varsta frageda. Unde mai pui ca ei trebuie sa construiasca o constructie care sa reziste, sa nu se darame.

3. Incurajeaza gandirea logica – unele piese nu se potrivesc oriunde, prin urmare ei trebuie sa gaseasca locul potrivit.

4. Implica rabdare, concentrare, dar si respectarea unor reguli.

5. Dezvolta imaginatia si creativitatea.

6. Ii invata sa fie ordonati – aceste piese sunt usor de imprastiat prin casa, astfel ca le poti folosi si in alt scop, si anume sa invete sa fie ordonati.

7. Pot fi jucate impreuna cu membrii familiei, dar si cu alti copii de varsta lor – astfel vor invata sa imparta, dar si sa isi sustina ideile proprii.

Iti doresti un joc de constructie? Il poti cumpara aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *