Acul de cravată, pentru un bărbat stilat și elegant

Acul de cravată, pentru un bărbat stilat și elegant
Distribuie daca iti place articolul

Sunt multe bijuteriile care ne însoțesc ținutele, iar reprezentantele sexului frumos sunt de-a dreptul norocoase, pentru că pentru ele se găsește de fiecare dată ceva care să le ofere efectul dorit. Lănțișoare, inele, cercei, ace de palarie, brățări… sunt doar câteva piese, iar modele puse la dispoziția celor interesante sunt de-a dreptul copleșitoare. Cu totul altfel stau lucrurile atunci când vine vorba despre bărbați, în special cei care și-au alcătuit un stil vestimentar elegant, unde nu știi ce bijuterii li s-ar potrivi cel mai bine. Specialiștii sunt însă de acord: cum costumul de tip office este preferatul lor, atunci nu ai cum să dai greș cu ace de cravata. Citește rândurile următoare și află cum se poartă cu stil un astfel de accesoriu.

De ce avem nevoie de un ac de cravată

La prima vedere, un ac de cravată nu pare că are o importanță prea mare. De fapt, un adevărat gentleman va înțelege că nu își poate alcătui o ținută perfectă fără ajutorul lui. Este cea mai simplă, dar și elegantă metodă prin care poți face cravată să ”stea pe poziții” pe perioada întregii zile. Vei avea de fiecare dată un look impecabil, și chiar și în condițiile în care ai un prânz de afaceri, nu riști să o murdărești de mâncare.

Cum se poartă acele de cravată

Există multe modele de ace de cravată, iar alegerea celui care să ți se potrivească se face simplu, în funcție de lățimea acesteia. Astfel, acesta trebuie să aibă aproximativ 70% din lățimea cravatei, dar să nu depășească 80%. Mai lung chiar nu este indicat.

Cum poziționezi acul de cravată

Poziționarea acului de cravată se face și ea după anumite reguli. Astfel, acesta trebuie prins și de cămașă, nu doar de cravată. Întotdeauna acul de cravată trebuie prins între cel de-al treilea și al patrulea nasture, în partea de sus. Dacă îl prinzi prea sus, nu mai este atât de util. În schimb, dacă îl montezi mai jos, nu se va observa din cauza sacoului, și este chiar păcat, pentru că oferă acel stil și eleganță ținutei alese. Cel mai bine este să fie poziționat la același nivel cu buzunarul sacoului.

Perfect orizontal

Întotdeauna acul de cravată trebuie să fie așezat perfect orizontal. În acest fel vei arăta bine îngrijit, și vei oferi partenerului de afaceri sau celor cu care intri în contat imaginea unui tip ordonat și bine organizat. În cazul în care acest accesoriu este prea lung, mai bine renunță la el decât să îl porți înclinat, pentru că este o greșeală de stil, potrivit marilor creatori de modă.

Nu încreți cravata

Atenție și la modul în care împingi acul de cravată. Acesta nu trebuie forțat, astfel încât să încrețească țesătura cămășii sau a cravatei. După ce a fost prins acul, cravata, dar și cămașa, trebuie să fie perfect netede.

Cadoul potrivit pentru un șef sau partenerul de afaceri

Un ac de cravată dintr-un metal prețios, cum este și aurul, reprezintă și un cadou potrivit pentru șef, sau chiar partenerul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *