Cum să combini florile pentru a obține un buchet spectaculos

Cum să combini florile pentru a obține un buchet spectaculos
Distribuie daca iti place articolul

Ce bucurie să alegi dintr-o florarie online cele mai frumoase flori pentru a le oferi cuiva drag sau pur și simplu să te bucuri de ele în interiorul casei tale! Aici îți oferim o selecție a celor mai bune flori, astfel încât plăcerea să fie întotdeauna reînnoită.

Buchete spectaculoase

Anumite flori au particularitatea de a asigura spectacolul prin simpla lor prezență într-un buchet. Acesta este cazul cu crinii, cu un parfum îmbătător Dar, de asemenea, trandafirii, un buchet bujori, iriși cu nuanțe catifelate sau gerbera pot fi o încântare pentru cel care primește buchetul.

Buchete de țară

Pentru a compune buchete frumoase de țară, alegerea este vastă de-a lungul anotimpurilor. Narcisele delicioase parfumate, lalele esențiale, bujorii, anemonele și floricelele sau buchetele mici de nu mă uita, de snapdragoni și margarete vor fi fericite să formeze un buchet primăvară.

Buchete romantice

Indispensabile, chiar esențiale, trandafirii rămân subiectele preferate pentru realizarea buchetelor romantice. Trandafiri englezi dubli, trandafiri de ceai cu flori solitare, trandafirii vechi cu mirosuri somptuoase: iată un întreg univers romantic care te așteaptă! Însoțiți de mirosul îmbătător al bujorilor, aceștia vor avea întotdeauna un efect aparte.

Buchete uscate

Unii au preferat farmecul de durată al buchetelor uscate. Culesul se face pe vreme însorită, mai ales seara. Plantele alese pentru inflorescențe, semințe sau chiar fructe trebuie agățate și uscate cu capul în jos într-o cameră răcoroasă, uscată și ventilată. Hortensiile sunt, fără îndoială, florile care sunt cele mai potrivite pentru această utilizare. Când sunt uscate, oferă culori subtile, nuanțate, care durează foarte mult timp.

Să nu uităm inflorescențele dulci ale anumitor ierburi care sunt întotdeauna prețioase în buchete uscate. Pot fi introduse, de asemenea, tulpini montate în semințe, în special moneda papei, macul, porumbul sau lotusul mai puțin comun, dar totuși spectaculos.

Sfaturi pentru a-ți păstra buchetele mai mult timp

Câteva sfaturi simple îți vor permite să îți păstrezi buchetele proaspete mai mult timp, dar mai ales trebuie să ții cont de specificul anumitor plante.

Lalelele sau gerberele, de exemplu, ar trebui să fie instalate numai în foarte puțină apă, altfel florile tind să „pompeze” și să se deschidă mai repede, în timp ce narcisele vor trebui să aștepte aproximativ treizeci de minute.

Plantele cu tulpini lemnoase, cum ar fi liliacul și trandafirul, vor beneficia de o ușoară zdrobire a tulpinii sau de o incizie de-a lungul acesteia și astfel se vor ofili mai puțin.

În general, rețineți că bacteriile se dezvoltă în apa vazei; o bucată de cărbune, o lingură de bicarbonat de sodiu sau chiar o picătură de clor pot preveni acest fenomen și pot menține apa proaspătă și translucidă mai mult timp.

De asemenea, nu uitați să vă așezați buchetul departe de o sursă de căldură sau o fereastră expusă la soare și să-l scoateți noaptea, astfel încât să profite de răcoare și umiditate.

În cele din urmă, schimbați apa des, tăiați tulpinile și adăugați o soluție nutritivă specifică (în centrele de grădină sau la florărie), veți fi astfel asigurați de o perioadă de înflorire foarte lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *