De ce este atât de importantă igiena orală adecvată?

De ce este atât de importantă igiena orală adecvată?
Distribuie daca iti place articolul

În zilele noastre, există din ce în ce mai multă conștientizare cu privire la îngrijirea cavității bucale. Cu siguranță este cauzată de dorința de a avea un zâmbet frumos și sănătos și de a te simți bine. Dentiția perfectă este, de asemenea, urmată de o bună sănătate și o funcționare adecvată a corpului, ceea ce face ca igiena orală adecvată să fie extrem de importantă.

Relația dintre gură și restul corpului

Gura este prima secțiune a tractului digestiv. Aici are loc, cu ajutorul dinților și a salivei produse de glandele salivare, primul proces de măcinare și digerare a alimentelor, care apoi merg la stomac. De aceea, o dietă potrivită atât pentru dinții tăi, cât și pentru restul corpului este foarte importantă. Ar trebui să renunți la produsele bogate în zahăr, la fumat și consumul de alcool. Multe afecțiuni rezultate din alimentația necorespunzătoare, precum diabetul, bolile cardiovasculare sau problemele gastro-intestinale, se reflectă în starea cavității bucale.

De exemplu, persoanele cu niveluri ridicate de glucoză din sânge prezintă un risc crescut de boală parodontală, în timp ce tratamentul pentru boala parodontală îmbunătățește nivelul glicemiei. O altă dependență este coexistența intoleranței sau a deficiențelor nutriționale și a modificărilor dureroase în cavitatea bucală, de exemplu, afte și ulcerații. Există multe astfel de dependențe, deci merită să fii atent la stilul tău de viață, la ceea ce mănânci și la modul în care ai grijă de cavitatea bucală.

Un zâmbet sănătos – un spirit sănătos

Fără îndoială, persoanele cărora le pasă de dinți și de prospețimea gurii sunt mai încrezătoare în sine și se bucură de bunăstarea lor. Un zâmbet alb ca zăpada și sănătos nu este doar un confort psihologic, ci și o investiție care va da roade la bătrânețe. Spre deosebire de aparențe, pentru a realiza acest lucru, nu ai nevoie decât de o igienă orală sistematică și aprofundată și de controale periodice la medicul dentist și de anumite proceduri recomandate, precum detartrajul profesional.

În profilaxia zilnică, ar trebui să te concentrezi asupra tehnicii adecvate de spălare a dinților cel puțin de două ori pe zi timp de 2 minute, folosirea aței dentare și clătirea gurii. Tehnica recomandată de periere este metoda de rulare, care constă în eliminarea murdăriei de pe suprafața dintelui cu capul periei. Se recomandă utilizarea fluidelor cu fluor pentru clătire și, dacă este dificil să-ți speli dinții după masă, se recomandă să mesteci o gumă de mestecat fără zahăr.

Igienă adecvată și mai puțin disconfort oral

Este evident că persoanele care își îngrijesc bine dinții sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boli comune ale cavității bucale. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca deficiențele imune temporare însoțitoare sau fluctuațiile hormonale să contribuie la formarea diferitelor tipuri de modificări ale mucoasei bucale. Printre acestea se numără: afte, gingivită, infecții bacteriene și fungice și infecții virale. Majoritatea acestor afecțiuni provoacă dureri și disconfort semnificativ asociate cu mâncarea, băutul și chiar vorbirea. Prin urmare, în astfel de momente merită să apelezi la produse farmaceutice concepute pentru ameliorarea durerii și pentru a ajuta la vindecarea leziunilor din gură, cum ar fi apa de gură. Soluțiile de apă de gură care conțin extracte de salvie sau mușețel vor funcționa, de asemenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *