Fie că vrem sau nu să fim conștienți de acest lucru, sărăcia ajunge să fie un fenomen social tot mai des întâlnit în societatea modernă a anilor 2021. Chiar dacă în esență poate părea un aspect ce nu ne afectează direct, la nivel social minusurile ajung să afecteze un procent major de persoane. Lipsa de educație, poziționarea în zone mărginașe sărace, lipsa infrastructurii cât și a unor planuri de dezvoltare contribuie din plin la ceea ce noi numim astăzi sărăcie. Mediul rural contribuie și el cu un procent în ceea ce privește contribuția la clasa săracă de persoane. Fenomenul sărăciei este tratat și abordat de multe instituții și ONG-uri atât în România cât și în alte state din Europa și de dorește să fie combătut în cele din urmă. În acest sens un proiect creat pentru a combate sărăcia este C.R.I.S. – Centru de Resurse Integrate Sinoe, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – Axa prioritara 4: Incluziunea sociala și combaterea sărăciei.
proiect-cris.ro așa cum poate fi găsit pe internet este un proiect cu valoarea totală de 13.931.746,64 lei din care 13.844.282,01 lei reprezintă valoarea cofinanțării. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, în perioada 17.05.2019 – 16.05.2022 iar beneficiarul direct este Asociația pentru Formare, Educație și Dezvoltare – “EUROFED”.
Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (non roma), prin implementarea de măsuri integrate sunt printre principalele obiective ale proiectului C.R.I.S. – Centru de Resurse Integrate Sinoe!
Combaterea sărăciei rămâne una dintre principalele probleme sociale ale societății moderne, motiv pentru care Uniunea Europeană încurajează tot mai mulți tineri să scrie și să încurajeze ONG-urile în acest sens. Preocuparea principală este focusată pe grija asupra comunităților vulnerabile motiv pentru care atenția trebuie să fie una permanentă și specializată de către sociologi, asistenți sociali cât alte și persoane cu expertiză în domeniu.