Cele mai eficiente metode de epilare

Distribuie daca iti place articolul

Dintotdeauna oamenii, în special reprezentantele sexului frumos au fost interesați de cum ar putea să scape de părul nedorit de pe corp. Chiar și în zilele noastre această preocupare a rămas constantă, doar că metodele de epilare au evoluat destul de mult. Avem pentru tine și câteva sugestii pe care le poți încerca, unele chiar foarte eficiente.

Epilare pe termen lung

Sunt multe persoanele, bărbați și femei deopotrivă, care aleg epilarea pe termen lung ca metodă de a-și îndepărta firele de păr în exces de pe anumite porțiuni ale corpului. Din fericire, tehnologia a avansat destul de mult, iar tehnicile de epilare au evoluat și ele.

Printre cele mai cunoscute metode de epilare pe termen lung este și cea care folosește laserul, și este nevoie de între patru și șase sesiuni pentru a obține rezultatele dorite. Pentru că vrei să ai pielea fină și în continuare, cu siguranță însă vei avea nevoie și de alte ședințe, dar per ansamblu, este o metodă foarte eficientă. Principalul ei dezavantaj este prețuldestul de ridicat, dar mai bine discută și cu personalul de specialitate, pentru că mai există și unele contraindicații pentru această procedură.

Epilare IPL

Ai auzit de această metodă, dar cu toate acestea nu știi prea multe despre ea? Rădăcinile firelor de păr sunt distruse prin mai multe lungimi de undă, iar numărul de ședințe necesare depinde și de cât de gros este firul de păr. Are marele avantaj că poate fi realizată cu succes și acasă, iar pielea rămâne netedă și fină până la 6 luni.

Epilarea cu zahăr

Ai auzit desigur de sugaring, numele sub care este cunoscută epilarea cu zahăr, dar cu toate acestea nu ai încercat-o niciodată. Este foarte eficientă și o poți încerca și acasă, cu rezultate eficiente. Este nevoie doar de lămâie, apă și zahăr pentru a obține acea pastă de zahăr care să te scape de părul nedorit de pe corp. O poți prepara singură sau o poți cumpăra, important este să o folosești așa cum trebuie, mai ales că este mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară sau cu aparatul de epilat.

Lama sau crema

Printre metodele de epilat mai putin traumatizante pentru piele se numără și folosirea aparatului de ras sau a cremei depilatoare. Din păcate, acestea au un mare dezavantaj, rădăcinile nu sunt îndepărtate. Prin urmare, nu durează mult până când firele de păr încep să se vadă din nou.

Epilarea cu ceară

Poate cea mai cunoscută, dar și utilizată metodă de a scăpa de părul nedorit de pe corp este și cea în care se folosește ceara de epilat. Poți merge la salon pentru a apela la personalul de specialitate, dar la fel de bine poți să rămâi acasă și să te descurci singură, sau cu ajutorul unei prietene. De la două până la patru săptămâni este efectul epilării cu ceară, una din păcate destul de dureroasă. Înainte de ședința de epilat trebuie să ai grijă ca pielea să fie perfect curară și uscată, și cel mai bine ar fi să faci o exfoliere înainte. Nu doar că vei elimina celulele moarte de la suprafața pielii, dar vei scoate la iveală și firele crescute pe sub piele. În acest fel, ești sigură că rezultatele obținute vor fi dintre cele mai bune.

Atenție însă: această metodă de epilat nu este recomandată persoanelor cu piele sensibilă sau care suferă de anumite afecțiuni cutanate.

Acestea sunt cele mai cunoscute și utilizate proceduri pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Rămâne ca tu să decizi care este cea mai potrivită pentru tine și să o folosești de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *