Produse de birotica care mentin corespondenta in perfecta stare

Distribuie daca iti place articolul

Multe plicuri cu documente importante sosesc prin posta, facturile fiind unele dintre ele. Se trimit cardurile electronice cu vouchere de vacanta insotite de numarul acela secret care asigura accesul la banii pusi in joc, diplome, fotografii, carti, chitante prin care se demonstreaza ca au fost virati in cont banii pentru anumite produse sau servicii.

Unele plicuri sunt securizate cu benzi de scotch si nu pot fi deschide cu degetele libere.

Cum se procedeaza corect pentru a nu se compromite aspectul documentului respectiv sau chiar al unei scrisori importante care vine de departe, de la o persoana draga?

Nu se rupe nervos plicul, fiindca se poate rupe in acelasi timp si cea mai valoroasa parte a documentului respectiv.

Nu se forteaza plicul cu un cutit  lung de portionat carnea sau cu un cui ascutit, ci se utilizeaza cele mai eficiente instrumente in astfel de situatii, cuttere care nu sunt scumpe si ajuta la deschiderea eleganta a plicului si la pastrarea in stare intacta a documentelor din el. Uneori este necesar sa fie arhivat si plicul, sa se vada data de pe ștampila si sa se poata dovedi ca a sosit tarziu, foarte tarziu.

Cutterele sunt instrumente securizate si nimeni nu se poate accidenta in timpul utilizarii lor.

Ele patrud si printre suprafetele lipite cu adeziv puternic si le indeparteaza suficient ca plicul sa poate fi deschis, nu rupt. Catterul poate fi ajutat de foarfece . Impreuna alcatuiesc o echipa puternica, specializata in desigilarea documentelor care nu trebuie sa fie vazute de terte persoane pe drumul lor de la expeditor catre destinatar.

Cu foarfecele se decupeaza suprafete, urmandu-se anumite contururi, se taie marginea goala si prea mare a unor documente, dar sunt folosite si la bucatarie, la croitorie, la taiatul unghiilor si la curatarea lor si la tuns.

Exista specializare in cazul acestor intrumente, insa cu foarfecele de birotica foarte bune se pot face urmatoarele lucruri:

  1. Se taie hartia de copt.
  2. Se taie aluminiul alimentar cu care se acopera alimentele sa se mentina curate si proaspete.
  3. Se pot taia fasii de tifon sau de panza cu care se acopera aluatul.

Si cutterul poate servi la deschiderea unor plicuri cu condimente sau a unor cutii cu alimente foarte bine ambalate.

Foarfece si cuttere de cea mai buna calitate sunt utile in gospodarie, dar si la birou. Si elevii din ciclul primar au nevoie de aceste instrumente, fiindca fac colaje, decupeaza si lipesc sub stricta supraveghere a unui adult.

Foarfeca de bucatarie Brabantia Tasty costa 55, 99 de lei si are lamele foarte rezistente din inox. Cu ea se taie totul foarte precis si cantareste putin, de aceea poate fi utilizata mai mult timp, fiindca degetele nu obosesc.

Cutter Schotch cu lama din titan, mic, 9 x 100 mm poate fi cumparat cu 28, 99 de lei.

Preturile foarte mici ale acestor instrumente utile se explica prin faptul ca fac parte din categoria instrumentelor de prima necesitate, iar cumparatorii sunt incurajati sa le aiba in casele lor si la birourile la care lucreaza.

Corespondenta se deschide cu maxima eleganta si din respect fata de cel care a trimis-o, dar si ca sa poata fi arhivata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *