Ce trebuie sa stim inainte de fora o fantana

 Ce trebuie sa stim inainte de fora o fantana
Distribuie daca iti place articolul

Fie ca va ganditi sa forati un put de apa pe proprietatea dumneavoastra sau sa cumparati un teren si doriti sa cunoasteti potentialul de foraj pe acea proprietate, ar trebui sa luati in considerare multe lucruri.

Nu exista solutii simple, harti detaliate ale prezentei apelor subterane si nici garantii. Dar sunt disponibile informatii care pot fi utile atunci cand luati o decizie cu privire la forare sau unde sa forati. Apa subterana este definita ca apa care se gaseste in spatiul porilor rocilor. Apa subterana nu ramane pentru totdeauna sub pamant si nu sta nemiscata asteptand sa o extragem dintr-o fantana. Apa subterana se deplaseaza ca parte a ciclului hidrologic, circulatia nesfarsita a apei din atmosfera la suprafata si in regiunile subterane ale pamantului si apoi inapoi de la suprafata in atmosfera. Precipitatiile devin apa de suprafata, umiditate a solului si apa subterana. La fel ca apa de suprafata, apele subterane curg catre si in paraie, rauri, mlastini si lacuri. Apa subterana circula inapoi la suprafata in acest fel, iar, de la suprafata, apa revine in atmosfera prin evaporare.

Procesul prin care apa din precipitatii si topirea zapezii se infiltreaza in sol si se infiltreaza in zona saturata se numeste reincarcare. Locurile in care are loc reincarcarea sunt denumite zone de reincarcare. Cand aceasta apa reapare la suprafata solului, aceasta se numeste descarcare. Pe langa curgerea in paraie, mlastini si lacuri, apa subterana se poate descarca si sub forma de izvoare si fantani curgatoare. Serviciile de foraje alimentari cu apa oferite de catre echipa pilotifirati.ro  ofera profesionalism si eficienta in cel mai scurt timp! Apoi, luati in considerare si cine va fora putul. Nu este recomandat sa faceti asta singur pentru acest proiect, deoarece nu puteti determina calitatea apei fara cunostinte si echipamente speciale. Companiile de foraj de puturi de renume au echipamentul, experienta si cunostintele necesare pentru a evalua calitatea apei pentru un sit de sonda si cea mai buna locatie pe proprietatea dumneavoastra pentru o sonda.

O fantana forata, sau fantana arteziana, dupa cum este si cunoscuta, este forata adanc in subteran. Acest tip de fantana este cel mai bine folosit cu roca de baza.

O pompa submersibila este adaugata in partea de jos pentru a pompa apa. Daca roca de baza are niveluri scazute de fier si minerale, este o sursa de apa sigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *