Alegeti mereu piesele de calitate!

Alegeti mereu piesele de calitate!
Distribuie daca iti place articolul

Cand lucrati in domenii in care echipamentele grele sunt operationale non-stop, maximizarea timpului de functionare si scaderea costurilor operationale sunt prioritati majore.

A avea piese de schimb critice la indemana este cea mai buna practica, dar uneori puteti fi surprins de o defectiune neasteptata. Cand este timpul sa comandati piese de schimb in graba, ce va vine in minte mai intai: sa va intoarceti la producator pentru piese OEM (producator de echipamente originale) sau sa aprovizionati de la un furnizor local?

Multe companii opteaza pentru aceasta din urma, dar aceasta alegere poate deveni mai costisitoare pe termen lung. Inainte de a lua aceasta decizie importanta, ganditi-va la modul in care piesele de schimb OEM pot beneficia afacerea voastra.

Unii producatori impun limitari privind utilizarea pieselor de schimb generice sau modificate, iar utilizarea acestor piese de schimb poate anula garantia pentru un echipament. Daca ceva ar merge prost, atunci costurile pentru repararea echipamentului sau remedierea oricarei defectiuni ar putea reveni utilizatorului. Esecurile duc adesea si la pierderi consecutive semnificative. Acest risc trebuie cantarit inainte de achizitionarea oricaror piese de schimb.

In timp ce multe piese de schimb pot arata si functiona la fel, piesele de schimb generice nu au neaparat aceeasi compozitie pe care o specifica piesele OEM. Exemplele de calitate redusa includ:

-Piesele nu sunt fabricate folosind aceleasi tolerante ca echivalentul OEM;

-Piesele nu sunt aliniate, ceea ce provoaca o potrivire slaba in timpul instalarii.

Sudarea inferioara, care ar putea duce la crapare si deteriora calitatea intregului ansamblu.

Piesele de schimb OEM au un atribut important fata de piesele de schimb generice – compatibilitatea upgrade-ului. Producatorii isi modifica adesea echipamentele pentru a le permite clientilor sa maximizeze productia si fluxul. Magazinul piesemasiniagricole.ro ofera o gama vasta de Ace balotiera Case sau alte accesorii.

Valoarea vine intr-o varietate de moduri, in functie de aspectul care este cel mai important pentru afacerea voastra. Valoarea pieselor OEM este derivata din inginerie interna, upgrade-uri, modificari si optimizari care, pur si simplu, nu pot fi oferite de niciun alt furnizor de piese generice. Majoritatea dintre noi asociaza valoarea cu costul piesei, cand de fapt poate include si serviciul pentru clienti furnizat de organizatie. OEM va avea intotdeauna o cunoastere de neegalat despre propriul echipament pe care niciun furnizor de piese generice nu le poate egala.

Valoarea se obtine si prin costul total de proprietate, termen care este folosit aproape prea des. Costul adevarat trebuie comparat cu riscurile inerente asociate cu instalarea, performanta si impactul pe care o piesa non-OEM il poate avea asupra intregii masini si a fluxului asupra sistemului.

Valoarea pieselor de schimb OEM provine din capacitatea lor de a rezista pentru o anumita durata si de a fi suficient de rezistente pentru a rezista intre ciclurile de intretinere preventiva.

Disponibilitatea este de obicei mai mare la OEM, spre deosebire de un furnizor generic care trebuie sa pastreze mai multe marci diferite la indemana simultan.

Detinerea stocului in consignatie este un alt mod in care OEM-urile se asigura ca piesele critice sunt disponibile imediat in cazul unei defectiuni neplanificate. Magazinul piesemasiniagricole.ro ofera piese accesorii pentru utilaje agricole in special prese de balotat sau balotiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *