Rezistenta si avantajoasa financiar, hala metalica castiga teren

Rezistenta si avantajoasa financiar, hala metalica castiga teren
Distribuie daca iti place articolul

Structurile metalice, numite si hale metalice, pot fi folosite atat in mall-uri, depozite si cladiri cu mai multe etaje cat si in poduri, viaducte si cladiri al caror beton nu ar satisface nevoia. Aceasta posibilitate variata de aplicare se datoreaza flexibilitatii mai mari pe care o prezinta otelul.

Materialul a fost, de asemenea, utilizat pe scara larga ca inlocuitor pentru lemn si beton in unele structuri. In prezent, constructiile mari, cum ar fi centrele comerciale si cladirile foarte inalte (cum ar fi cele regasite in Dubai) sunt construite in intregime din otel. Dar poate fi folosit si ca material complementar, fiind compatibil cu alte forme de structura.

Un alt aspect important este faptul ca otelul este mai usor decat alte tipuri de structura. Acest lucru permite economii de costuri cu fundatia si o executie mai rapida, extinzand utilizarea si aplicarea structurii metalice.

Pe langa aceste caracteristici, se poate explica si aplicarea din ce in ce mai mare a structurii metalice — in timp ce in beton, in general, se lucreaza cu deschideri de 4 sau 5 metri, in otel se lucreaza cu de doua ori mai mult. Rezultatul este un aspect mai curat si mai flexibil, deoarece exista mai putine interferente structurale.

Din acest motiv, este obisnuit sa gasim depozite logistice, centre de distributie pentru companii mari, stadioane si alte constructii mari de structuri metalice — datorita flexibilitatii rezultate din interferenta structurala redusa.

Un alt motiv care interfereaza cu numarul de aplicatii din acest sistem este viteza de executie. Atunci cand este necesar ca o lucrare sa fie efectuata intr-o perioada scurta, de obicei se aleg structurile din otel. In cladirile comerciale, este obisnuit ca termenul sa fie aspectul primordial, deoarece este legat de rentabilitatea investitiei realizate.

Structura metalica este foarte rezistenta si robusta, insa o grija este esentiala: contravantuirea. Datorita constructiei structurilor metalice este posibil ca acestea sa fie doborate de vant daca nu sunt corect contravantuite, conform specificatiilor normative.

La proiectarea unei structuri metalice este esential sa se tina cont de viteza vantului din regiune, precum si de intensitatea acestuia. De asemenea, este important sa se analizeze posibilitatea producerii cutremurelor si siguranta in caz de incendiu, deoarece, la temperaturi peste 500ºC, otelul prezinta o reducere notabila a rezistentei sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *