ASEMER: Investitorii spanioli iau în calcul dezvoltarea unor terenuri de golf în apropierea Bucureștiului

Distribuie daca iti place articolul

Valoarea unui astfel de proiect se ridică la peste 20 milioane de euro

București, 15 noiembrie – Investitorii din Spania analizează oportunitățile pieței românești și iau în calcul dezvoltarea unui teren de golf în apropierea Bucureștiului, conform informațiilor Asociației Investitorilor Spanioli în România (ASEMER). Realizarea unui astfel de proiect s-ar ridica la o investiție de peste 20 milioane de euro doar în ceea ce privește amenajarea terenului.

”Investiția într-un teren de golf nu ar fi posibilă dacă nu s-ar lua în calcul și posibilitatea dezvoltării unor proiecte imobiliare în apropiere, cu scopul de a genera suficiente beneficii economice care să compenseze asumarea costurilor semnificative implicate de un astfel de proiect de către investitori. Din punctul nostru de vedere, cerințele pentru dezvoltarea unui teren de golf sunt îndeplinite deplin în acest moment de București, care, cu peste două milioane de locuitori și un PIB pe cap de locuitor care a depășit media Uniunii Europene, este un candidat perfect”, a declarat Emilio Luque Ascanio, președintele ASEMER.

În prezent, pasionații de golf din București au o singură opțiune – terenul de golf al Clubului Diplomatic. Acesta a fost inaugurat în 1929 de Regele Ferdinand sub denumirea de Country Club și cuprindea și o parte din actualul parc Herăstrău. Astăzi însă nu mai îndeplinește condițiile necesare pentru a putea fi considerat un adevărat teren de golf. Tot în Nordul orașului, la Stejarii Country Club există un driving-range sau zonă de antrenament, dar lipsește spațiul amenajat pentru joc.

„În București nu mai există în acest moment posibilitatea amenajării unui teren de golf, ținând cont de costurile semnificative pentru achiziționarea suprafețelor de teren necesare. Pentru acest tip de investiții este obligatoriu să existe suprafețe mari de teren. Un teren de golf cu 18 găuri, de exemplu, necesită aproximativ 56 – 70 de hectare de teren, la care trebuie adăugat și spațiul alocat pentru proiectul de dezvoltare imobiliară. În acest sens, este absolut necesar să ne putem bucura de sprijinul autorităților locale în vederea identificării eventualelor locații adecvate pentru obținerea autorizațiilor necesare de construire”, a mai adăugat președintele ASEMER.

Terenurile de golf îmbunătățesc nivelul de viață și gradul de dezvoltare economică al comunităților locale implicate. În plus, atrag investiții directe care creează, la rândul lor, o mulțime de noi oportunități.

În ultimele decenii, practicarea golfului a crescut în popularitate și, în aceeași măsură, și numărul terenurilor de golf la nivel global s-a majorat. Doar în Spania numărul terenuri recunoscute de Federația Spaniolă de Golf se ridică la 424.

În prezent, mulți români pasionați de golf aleg să meargă să practice acest sport pe terenurile de la Marea Neagră din Bulgaria, dar ținând cont de distanța față de București, nu pot beneficia de practică constantă. Potrivit datelor Federației Române de Golf, numărul jucătorilor de golf din România se ridică în prezent la aproximativ 1500 de persoane.

Dezvoltarea unui nou teren de golf în apropierea Bucureștiului ar ridica calitatea ofertei de servicii din oraș la standarde similare cu cele puse la dispoziție de importante orașe din vestul Europei. O astfel de investiție ar avea nevoie de câțiva ani pentru finalizare, conform ASEMER.

DESPRE ASEMER

Asociación de Empresas Españolas en Rumanía (ASEMER) a fost înființată în septembrie 2013.

ASEMER apără interesele tuturor companiilor și profesioniștilor spanioli care își desfășoară activitățile în România. Principalele obiective ale asociației sunt promovarea și consolidarea relațiilor economice între companiile și antreprenorii spanioli și organizațiile și companiile românești. De asemenea, ASEMER duce vocea membrilor săi la societatea română și la autoritățile române și spaniole și totodată dezvoltă spiritul de solidaritate între membri, evitând concurența neloială și practicile care încalcă etica profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *