Raport Ericsson ConsumerLab: 31% dintre utilizatorii de smartphone-uri din România intenționează să se aboneze la servicii 5G în următorul an

Distribuie daca iti place articolul
  • Intitulată 5G: The Next Wave, cercetarea a fost efectuată în rândul a 1.100 de utilizatori din România

Implementarea rețelelor 5G în tot mai multe părți ale lumii marchează începutul tranziției către o utilizare extinsă a acestei tehnologii, iar un nou studiu realizat și publicat recent de Ericsson (NASDAQ: ERIC) – intitulat 5G: The Next Wave – evidențiază interesul tot mai amplu manifestat de consumatorii din România față de tehnologia 5G și, totodată, așteptările acestora privind viitoarele scenarii de utilizare.

Cercetarea a fost efectuată de Ericsson ConsumerLab în rândul a 49.000 de consumatori din 37 de state de la nivel global – inclusiv 1.100 de utilizatori din România – și arată impactul pe care tehnologia și serviciile 5G l-au avut asupra acestora, încă de la lansare, evaluând totodată intențiile și așteptările utilizatorilor, care nu au încă abonamente pentru servicii 5G, în ceea ce privește adoptarea acestei tehnologii.

„Dorința noastră este de a aduce în România ultimele noutăți în ceea ce privește tehnologia pe care o creăm, ideile și conceptele pe care le dezvoltăm. Tehnologia mobilă ne influențează viața din ce în ce mai mult și va fi din ce în ce mai importantă în viitor odată cu adopția pe scară din ce în ce mai largă a tehnologiei 5G. (…) De 3 ani deja avem tehnologie 5G în România și este foarte important ca țara noastră să beneficieze de ultimele dezvoltări tehnologice. Se preconizează că, la sfârșit de an, se va atinge numărul de 1 milion de subscripții 5G la nivel global, iar România face pași importanți în această direcție – la acest moment, ar trebui să existe aproximativ 400.000 – 500.000 de clienți 5G. Tehnologia 5G este o platformă de colaborare, de inovare, de conectare a oamenilor, a business-urilor, a comunităților. Viziunea Ericsson este o societate fără limite în ceea ce privește comunicarea, o societate care progresează mai repede și are o creștere economică susținută”, a declarat Dragoș-Mircea Rebegea, Country Manager Ericsson România & Head of Sales Ericsson România & Moldova.

Analizând opiniile consumatorilor din România, cercetarea 5G: The Next Wve (realizată de Ericsson ConsumerLab) identifică șase trenduri importante în ceea ce privește adoptarea tehnologiei și serviciilor 5G la nivel local:

  • potrivit raportului, 31%dintre utilizatorii de smartphone-uri din România intenționează să se aboneze la servicii 5G în următoarele 12 luni, iar 8 din 10 (aproximativ 84%) dintre consumatorii de 5G (de pe plan local) nu vor să revină la serviciile 4G, în ciuda costurilor mai crescute;
  • conform raportului, în prezent, 2%dintre consumatorii de servicii mobile din România utilizează 5G; atunci când ponderea abonamentelor de acest tip va ajunge la 15% din totalul utilizatorilor, ritmul de adopție în masă a tehnologiei 5G ar urma să accelereze; printre principalele motive pentru care utilizatorii au trecut, sau vor să facă upgrade la serviciile 5G, se numără:
  • viteze mai mari decât cele asigurate de tehnologia 4G24% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 24% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G;
  • accesul la aplicații și dispozitive inovatoare – 11% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 9% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G;
  • o mai bună conexiune a rețelei6% dintre utilizatorii de 5G, respectiv 10% dintre cei care plănuiesc să facă upgrade la 5G.
  • În ceea ce privește disponibilitatea serviciilor 5G, la nivelul pieței locale, studiul arată că36% din populația României are acoperire 5G, în prezent, iar 35% dintre utilizatorii de 5G (din România) percep faptul că sunt conectați la rețelele 5G mai mult de 50% din timp;
  • Tehnologia 5G crește segmentul de cloud gaming și favorizează apariția unor soluții de realitate augmentată îmbunătățite:în România, numărul consumatorilor de servicii 5G care interacționează cu mai mult de 3 servicii digitale care oferă experiențe imersive s-a dublat din 2020 până în prezent.
  • Modalitățile de monetizare a beneficiilor aduse de tehnologia 5G se vor schimba:9 din 10 persoane care se numără printre primii utilizatori ai tehnologiei 5G consideră că serviciile inovatoare, aduse de această tehnologie, sunt elemente importante în compunerea ofertelor și abonamentelor de date mobile.
  • Tranziția la 5G reprezintă un pas important către metavers:43% dintre utilizatorii de 5G de pe plan local spun că vor începe sau au în plan să utilizeze tot mai des aplicații de AR (realitate augmentată); în România, numărul consumatorilor de 5G care utilizează săptămânal servicii disponibile în metavers este de 1,4 ori mai mare decât cel al utilizatorilor 4G.

Domeniul de aplicare al sondajului este reprezentativ pentru opiniile a aproximativ 1,7 miliarde de consumatori din întreaga lume, incluzând 430 de milioane de abonați 5G. În România, sondajul a fost derulat în perioada aprilie – mai 2022.

Ericsson a organizat evenimentul Imagine Live, în cadrul căruia liderii companiei și-au propus să aducă în prim-plan oportunitățile pe care tehnologia 5G le poate aduce în economie și societate, pentru consumatorii individuali și cei din segmentul eneterprise, precum și diferite modalități și scenarii de utilizare pentru integrarea acesteia la nivelul industriilor.

Linkuri asociate:
Ericsson 5G: The Next Wave report
Ericsson ConsumerLab: The Voice of the Consumer
Ericsson Industry Lab: the voice of business, industry and society
Ericsson 5G
Why the metaverse needs 5G – Ericsson
12 metaverse use cases in coming years – Ericsson

NOTE PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la materialele de pe blogul Ericsson aici
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru valorificarea intregului potențial al conectivității. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform și Technologies & New Businesses. Acest portofoliu este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile comunicatiilor mobile și de bandă largă la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum și la NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *