De ce imprimantele laser sunt alegerea cea mai avantajoasa?

De ce imprimantele laser sunt alegerea cea mai avantajoasa?
Distribuie daca iti place articolul

O imprimanta laser este un tip popular de imprimanta de computer care utilizeaza o tehnologie de fotocopiator fara impact, unde nu exista taste care lovesc hartia.

Cand un document este trimis la imprimanta, un fascicul laser „deseneaza” documentul pe un tambur acoperit cu seleniu folosind sarcini electrice. Tamburul este apoi rulat in toner, o cerneala de tip pulbere uscata care adera la imaginea incarcata de pe cilindru. Tonerul este transferat pe o bucata de hartie si fuzionat pe hartie cu caldura si presiune.

Imprimanta laser a fost popularizata la mijlocul anilor 1980 ca o imprimanta de sine statatoare pentru utilizare cu computerele personale. In mod obisnuit, a inlocuit o imprimanta cu matrice de puncte de impact sau o imprimanta cu jet de cerneala fara impact. Imprimantele laser sunt inca adesea conectate direct la un singur computer, dar astazi multe sunt conectate la retele locale (LAN), sustinand grupuri de lucru sau departamente intregi.

In unele cazuri, o imprimanta laser este utilizata ca periferic multifunctional cu capabilitati de imprimare, scanare, fotocopiere si fax. Aceste dispozitive sunt cunoscute ca imprimante multifunctionale (MFP). De obicei, au MFP sau MFC pentru centru multifunctional ca parte a numerelor lor de model. Magazinul modserv.ro ofera o varietate de imprimante laser color precum KYOCERA ECOSYS M2640IDW, fiind un model de renume in aceasta industrie.

Imprimantele laser pot fi folosite intr-un birou de acasa sau intr-un birou de afaceri mici. Conectivitatea la birou se face de obicei printr-o conexiune Ethernet. Intr-un birou de acasa sau intr-o afacere mica, se utilizeaza un cablu sau Wi-Fi pentru a conecta imprimanta la dispozitive de calcul. Wi-Fi este, de asemenea, utilizat pentru a conecta dispozitive mobile la imprimante pentru imprimarea mobila.

Imprimantele laser pot gestiona atat imprimarea alb-negru, cat si color, desi imprimantele laser color sunt mai scumpe decat imprimantele laser monocrome. De obicei, imprimantele laser sunt folosite pentru imprimare, in timp ce imprimantele multifunctionale mai noi pot functiona ca imprimanta, copiator, scaner si fax. Multe au ecran tactil, usor de utilizat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *