21.9 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
Articole exclusive:

Din ce materiale se fac sacourile?

Sacoul este un element esențial în garderoba oricărui bărbat...

De ce să cumperi parfum de la branduri cunoscute?

Parfumurile au fost dintotdeauna simboluri ale rafinamentului și ale...

De ce este important să ai numerele de la mașină curate tot timpul?

Curățenia numerelor de înmatriculare ale mașinii poate părea un...

Cum să-ți decorezi grădina în stil englezesc

Stilul englezesc de grădinărit este renumit pentru farmecul său natural și eleganța atemporală. Grădinile englezești combină armonios plante diverse, cărări sinuoase și elemente decorative clasice. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru a-ți decora grădina în stil englezesc, oferindu-ți sfaturi practice și idei inspirate.

1. Planificarea Grădinii

Delimitarea Spațiilor

Grădinile englezești sunt structurate, dar au un aspect natural. Delimitează zonele funcționale: gazon, grădină de flori și arbuști. Utilizează garduri vii sau borduri din piatră pentru a crea separări naturale între aceste zone.

Crearea de Cărări Sinuoase

Cărările sinuoase sunt caracteristice grădinilor englezești. Folosește pietriș, cărămidă sau piatră naturală pentru a construi cărări care să conducă vizitatorii prin grădină. Cărările sinuoase adaugă un element de mister și descoperire.

2. Alegerea Plantelor

Plante Perene și Anuale

Grădinile englezești sunt renumite pentru abundența de flori. Combină plante perene, cum ar fi bujorii și trandafirii, cu plante anuale, cum ar fi panseluțele și petuniile. Aceasta va asigura o înflorire continuă pe tot parcursul anului.

Arbuști și Garduri Vii

Arbuștii și gardurile vii sunt esențiali pentru grădinile englezești. Alege arbuști precum buxusul sau tisa, care pot fi tunși în forme elegante. Gardurile vii oferă intimitate și structură grădinii tale.

3. Crearea de Partere de Flori

Partere Formale

Parterele formale sunt o caracteristică distinctivă a grădinilor englezești. Delimitează parterele cu borduri din piatră sau cărămidă. Plantează flori de diferite înălțimi și culori pentru a crea un efect vizual plăcut.

Plante Companion

Plantele companion sunt esențiale pentru succesul parterelor de flori. Alege plante care se susțin reciproc și încurajează creșterea sănătoasă. De exemplu, combinația de lavandă și trandafiri este clasică și eficientă.

4. Elemente Decorative Clasice

Statui și Fântâni

Statui și fântâni sunt elemente decorative clasice în grădinile englezești. Alege statui din piatră sau marmură care se potrivesc stilului grădinii tale. Fântânile adaugă un element de relaxare prin sunetul apei curgătoare.

Mobilier de Grădină

Mobilierul de grădină trebuie să fie confortabil și estetic plăcut. Alege piese din fier forjat sau lemn natural, care completează stilul englezesc. O bancă de grădină amplasată strategic poate deveni un loc perfect pentru relaxare.

5. Arbori și Arbori Decorativi

Arbori de Dimensiuni Medii

Arborii de dimensiuni medii sunt ideali pentru grădinile englezești. Alege specii precum mesteacănul sau arțarul japonez, care oferă atât umbră, cât și frumusețe. Plantează-i strategic pentru a crea puncte focale.

Arbori Decorativi

Arborii decorativi, cum ar fi wisteria sau magnolia, adaugă un element de eleganță și culoare. Acești arbori sunt ideali pentru a crea arcade naturale sau pergole înflorite.

6. Întreținerea Grădinii

Tunderea și Toaletarea

Întreținerea regulată este esențială pentru o grădină englezească. Tunde gardurile vii și arbuștii pentru a menține formele dorite. Toaletează florile pentru a încuraja înflorirea continuă.

Udarea și Fertilizarea

Udarea corectă și fertilizarea sunt cruciale pentru sănătatea plantelor. Asigură-te că plantele primesc suficientă apă, mai ales în perioadele de secetă. Utilizează îngrășăminte organice pentru a susține creșterea sănătoasă.

7. Zone de Relaxare

Foișoare și Pergole

Foișoarele și pergolele sunt locuri perfecte pentru relaxare în grădina ta. Acoperă-le cu plante cățărătoare, cum ar fi wisteria sau trandafirii cățărători, pentru a crea un colț umbrit și romantic.

Zone de Picnic

Creează zone de picnic cu mese și scaune confortabile. Alege un loc umbros, de preferat sub un copac mare, pentru a oferi oaspeților tăi un loc plăcut pentru a se relaxa și a socializa.

8. Grădinile de Ierburi și Legume

Grădina de Ierburi

Grădinile de ierburi sunt practice și frumoase. Plantează ierburi aromatice precum rozmarinul, cimbrul și menta în paturi de flori sau ghivece. Aceste plante sunt ușor de întreținut și aduc beneficii culinare.

Grădina de Legume

Include o mică grădină de legume pentru un plus de sustenabilitate. Plantează legume de sezon precum roșiile, castraveții și ardeii. O grădină de legume bine întreținută poate oferi produse proaspete pe tot parcursul anului.

9. Iluminatul Grădinii

Iluminat Ambiental

Iluminatul ambiental adaugă magie grădinii tale. Folosește lămpi solare sau lămpi de grădină pentru a ilumina cărările și zonele de relaxare. Iluminatul ambiental creează o atmosferă plăcută și sigură.

Iluminat Decorativ

Iluminatul decorativ poate evidenția elementele cheie ale grădinii tale. Utilizează spoturi pentru a ilumina statui, fântâni sau arbori decorativi. Acest tip de iluminat adaugă adâncime și interes vizual grădinii tale.

10. Elemente de Apă

Iazuri și Bazine

Iazurile și bazinele sunt elemente de apă clasice în grădinile englezești. Acestea oferă un habitat pentru fauna locală și adaugă un element de relaxare prin sunetul apei. Alege plante acvatice, cum ar fi nuferii, pentru a completa aspectul natural al iazului.

Cascade și Pârâuri

Cascadele și pârâurile artificiale adaugă dinamism grădinii tale. Aceste elemente de apă sunt ușor de integrat în designul grădinii și oferă un plus de eleganță și relaxare.

Concluzie

Decorarea grădinii în stil englezesc necesită planificare și atenție la detalii. Alegerea plantelor, crearea de cărări sinuoase și integrarea elementelor decorative clasice sunt esențiale pentru a obține un rezultat armonios și estetic plăcut. Cu aceste sfaturi și idei, vei putea să-ți transformi grădina într-un colț de paradis englezesc, perfect pentru relaxare și admirație.

Ultimele articole

Din ce materiale se fac sacourile?

Sacoul este un element esențial în garderoba oricărui bărbat...

De ce să cumperi parfum de la branduri cunoscute?

Parfumurile au fost dintotdeauna simboluri ale rafinamentului și ale...

De ce este important să ai numerele de la mașină curate tot timpul?

Curățenia numerelor de înmatriculare ale mașinii poate părea un...

Cum poți purta rochiile mini la birou?

Purtarea rochiilor mini la birou poate fi un subiect...
Articole fresh

Tesla Cybertruck. Își merită banii?

Tesla Cybertruck a captat atenția publicului datorită designului său...

Cele mai ușor de întreținut plante de grădină

Grădinăritul poate fi o activitate relaxantă și plăcută, însă...

Tradiții de vară în diverse culturi ale lumii. Obiceiuri fascinante

Vara este anotimpul sărbătorilor și al tradițiilor unice în...

Cum sunt evaluate apartamentele la casele de amanet?

Evaluarea apartamentelor la casele de amanet este un proces...

Metode inedite de a-ți pregăti camera de oaspeți

Camera de oaspeti este locul unde vizitatorii tăi se...

Din ce materiale se fac sacourile?

Sacoul este un element esențial în garderoba oricărui bărbat sau femeie, fiind purtat în diverse contexte, de la întâlniri de afaceri și evenimente formale...

De ce să cumperi parfum de la branduri cunoscute?

Parfumurile au fost dintotdeauna simboluri ale rafinamentului și ale expresiei personale, iar alegerea unui parfum poate fi o decizie importantă. Într-o piață saturată cu...

De ce este important să ai numerele de la mașină curate tot timpul?

Curățenia numerelor de înmatriculare ale mașinii poate părea un detaliu nesemnificativ pentru mulți șoferi, însă importanța acestui aspect nu trebuie subestimată. Numerele de înmatriculare...